Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Східної конференції? Перша частина прев’ю.

Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Східної конференції? Перша частина прев’ю.
214018 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами офіційного сайту НБА

Чинний чемпіон, команда з найбільш страхітливим набором зірок і два головних відволікаючих фактора ліги в особі Бена Сіммонса і Кайрі Ірвінга - все це Східна конференція, в якій більшість грандів після міжсезонної гонки озброєнь стали ще сильнішими і амбітними.

Отже, розділимо всі 15 команд Сходу на чотири групи в залежності від того, з чим вони підходять до старту регулярного чемпіонату.

Претенденти на титул

Бруклін Нетс. Команда Стіва Неша може виграти титул у 2022 році... або стати головним розчаруванням наступного літа. От і все. Іншого варіанту немає, зважаючи на те, який рівень таланту зібраний в Брукліні. Тут ніхто не заперечує, що є тільки два сценарії - титул або поразка. Відверто кажучи, Нетс з урахуванням більш ніж потужної групи підтримки вистачило б і Кевіна Дюранта з Джеймсом Харденом, але якщо в команді вирішать питання з противником вакцинації Кайрі Ірвінгом, то їх потенціал злетить до небес і буде складно уявити, що ця команда не візьме Кубок Ларрі О'Брайена.

Мілуокі Бакс. Перший титул за 50 років викликав у фанатів Мілуокі масштабне захоплення. Тепер у Бакс повноцінне зоряне тріо в особі Янніса Адетокумбо, Кріса Міддлтона і Джру Холідея, а керує всією цією бандою тренер-чемпіон Майк Буденхольцер. Утриматися на вершині набагато складніше, ніж вперше підкорити її, проте на даний момент немає ніяких підстав списувати Вісконсін з гонки за чемпіонством.

Маямі Хіт. Після сезону з виходом у фінал і поразкою від Лейкерс Маямі провалилися в минулому розіграші плей-офф, отримавши 0:4 в першому раунді проти Мілуокі. Влітку Хіт придбали досвідченого ватажка Торонто Кайла Лаурі, зберегли триочковий кидок Данкана Робінсона і забрали з Бакс перевіреного захисника Пі Джей Такера. Це тріо має відмінно доповнити лідерів команди Джиммі Батлера і Бема Адебайо. Якщо до плей-офф всі ключові гравці Маямі будуть в строю, то цій команді по зубам перемолоти будь-який набір суперзірок.

Претенденти на плей-офф

Атланта Хоукс. У «Ястребів» є майже все, щоб знову голосно пошуміти в пост-сезоні - від Трея Янга, який вже став повноцінною зіркою ліги, до Джона Коллінза, який нарешті, вирішив свої проблеми з новим контрактом, триочкових, захисту, глибини складу, яку здатні забезпечити Кем Реддіш і Де'Андре Хантер, і безмежної довіри до Нейта Макміллана. На папері ситуація виглядає досить оптимістично, особливо в тому випадку, якщо Атланта завершить регулярний чемпіонат в топ-4.

Філадельфія Севенті Сіксерз. Бен Сіммонс відмовляється повертатися до Філадельфії, чим дуже сильно знижує свою торгову цінність. Сіксерз буде вкрай непросто отримати гідний пакет активів за австралійського бунтаря. А без Сіммонса з травматичним кандидатом на MVP Джоелем Ембіідом стелею цієї команди бачиться максимум вихід у другий раунд плей-офф.

Бостон Селтікс. Складно зрозуміти, чого очікувати від Бостона після того, як влітку команду очолив Іме Удока, а Бред Стівенс перейшов на посаду генерального менеджера. Селтікс непогано зміцнилися на ринку вільних агентів (Денніс Шредер, Джош Річардсон, Ел Хорфорд), а їх головні зірки в особі Джейсона Тейтума і Джайлена Брауна готові продовжити свій прогрес. Безумовно, ця команда може здивувати.

Нью-Йорк Нікс. Багато хто схильний вважати, що Нью-Йорк занадто задер планку в минулому сезоні, ставши четвертим на Сході з показником 41-31. Перехід від 21 перемоги до, скажімо 32 чи 33, був би більш реалістичним сценарієм, але Тому Тібодо вдалося перескочити кілька рівнів. Втім, в плей-офф Нікс не затрималися навіть з четвертим номером посіву - подібний сценарій їх чекає і в цьому році.

Слідкуйте за…

Індіана Пейсерс. Індіана пропустила плей-офф тільки вдруге за 11 сезонів. Повернути команду в пост-сезон спробує чемпіон 2011 року з Далласом Рік Карлайл, який вже тренував Пейсерс з 2003 по 2007 роки. Перешкодити цим планам можуть погані новини з лазарету - Ті Джей Воррен і Каріс Леверт пропустять початок регулярного чемпіонату через травми.

Чикаго Буллз. «Бики» викликали фурор в міжсезоння, додавши до Зака ЛаВіна і Миколі Вучевіча розігруючого Нью-Орлеана Лонзо Болла, Демар ДеРозана з Сан-Антоніо і Алекса Карузо з Лейкерс. Минулої весни Чикаго боровся за місце в турнірі плей-ін - навіть потужне літне посилення не змінює мету для Буллз. Здається, їх стелею все одно залишається сьоме місце на Сході.

Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Східної конференції? - изображение 1

Шарлотт Хорнетс. Перший повноцінний сезон новачка року ЛаМело Болла повинен принести дивіденди не тільки йому, але і багатьом товаришам по команді. Террі Розьє і Гордон Хейворд здатні забезпечити Хорнетс стабільний набір очок, лавка у команди в порядку, так що є всі шанси знову побачити Шарлотт в боротьбі за путівку в плей-офф.

Вашингтон Візардс. З відходом Рассела Вестбрука з'являється шанс побачити в новій ролі Бредлі Біла, підтримку якому будуть спробують надати Спенсер Дінвідді, Томас Брайант і Кайл Кузьма. У Вашингтона робочі шанси на потрапляння в турнір плей-ін, але цій команді не вистачає таланту і захисту, щоб претендувати на роль серйозного подразника в поєдинках на виліт.

Не в цьому році…

Детройт Пістонс. Влітку до Детройта приєднався головний талант драфт-класу Кейд Каннінгем. Тепер у Пістонс досить молодих гравців (Саддік Бей, Айзея Стюарт, Кілліан Хейс), навколо яких можна в найближчі роки намагатися побудувати нову боєздатну команду. У цієї команди є кілька сезонів для розвитку.

Торонто Репторс. Нова команда Святослава Михайлюка після відходу Кайла Лаурі опинилася в суперечливій ситуації - у Торонто міцний ростер, але немає зірок, а саме зірки роблять різницю в цій лізі. Канадці здатні перескочити в список претендентів на плей-офф, якщо Паскаль Сіакам відновить свою форму, а Оу Джі Анунобі і Кріс Буше продовжать прогрес. Буде цікаво поспостерігати і за новачком Скотті Барнсом, на якого Торонто витратив четвертий пік.

Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Східної конференції? - изображение 2

Орландо Меджік. У минулому сезоні Орландо увійшов до п'ятірки найгірших команд НБА по грі як в атаці, так і у свого кільця. Меджік в березні позбулися Ніколи Вучевіча, Евана Фурньє і Аарона Гордона і отримали п'ятий пік на драфті, під яким забрали потенційного нового франчайза команди Джейлена Саггса. Новачкові буде складно відразу витягнути Орландо з болота, але постежити за ним точно варто.

Клівленд Кавальєрс. У перспективі у Клівленда ситуація досить оптимістична - влітку Кавальєрс на драфті придбали талановитого двостороннього бігмена Евана Моблі, Коллін Секстон і Даріус Гарланд здатні стати надійним і довгостроковим варіантом в беккорті, а Джарретт Аллен ідеально вписується на позицію центрового. Поступово це команда повинна прогресувати.

Теги: Новий сезон НБА,НБА, баскетболіст,баскетбол,новости,Новости спорта,спорт,новини,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини,Украина,Україна,Бен Сіммонс ,Кайрі Ірвінг,Сіммонс ,Ірвінг,Сіммонс Вікіпедія,Бен Сіммонс Вікіпедія,Кайрі Івінг Вікіпедія,Івінг Вікіпедія,Східна конференція,Бруклін Нетс,Мілуокі Бакс,Стів Неш,Неш,Кевін Дюрант,Дюрант,Джеймс Харден,Харден,Кубок Ларрі О'Брайена,Ларрі О'Брайен,О'Брайен,Нетс,Джру Холідей Вікіпедія,Холідей Вікіпедія,Джру Холідей ,Холідей ,Янніс Адетокумбо,Адетокумбо,Янніс Адетокумбо Вікіпедія,Адетокумбо Вікіпедія,Кріс Міддлтон,Міддлтон,Кріс Міддлтон Вікіпедія,Міддлтон Вікіпедія,Майк Буденхольцер,Буденхольцер,Майк Буденхольцер Вікіпедія,Буденхольцер Вікіпедія,Вісконсін ,Маямі Хіт,Пі Джей Такер,Пі Джей Такер Вікіпедія, Лос-Анджелес Лейкерс,Лейкерс,Клівленд Кавальєрс,Орландо Меджік,Детройт Пістонс,Торонто Репторс,Вашингтон Візардс,Шарлотт Хорнетс,Індіана Пейсерс,Чикаго Буллз,Бостон Селтікс,Нью-Йорк Нікс,Атланта Хоукс,Філадельфія Севенті Сіксерз
Автор: admin.sportcomua
Мої відео