Упродовж року державні виконавці Львівської, Рівненської та Волинської областей стягнули більше 57 млн гривень заборгованості із зарплати

Упродовж року державні виконавці Львівської, Рівненської та Волинської областей стягнули більше 57 млн гривень заборгованості із зарплати
383702 ПЕРЕГЛЯДІВ

57, 4млн гривень заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами стягнули державні виконавці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) впродовж восьми місяців цього року на користь 5492 працівників (станом на 01.09. 2021).

Львівська область - 35,9 млн гривень на користь 3059 працівників
Рівненська область -19,8 млн гривень на користь 2351 працівників
Волинська область - 1,7 млн гривень на користь 82 працівників

Відповідно до статті 43 Конституції України кожна особа має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Якщо роботодавець порушив трудове законодавство, зокрема право на оплату праці, можна звернутися до суду для захисту або відновлення прав.
Для стягнення заборгованості працівник може звернутися до суду. При цьому працівники не обмежені у строках щодо звернення з вимогами про стягнення на заробітної плати, а у разі звернення з вимогами про стягнення середнього заробітку за час затримки у розрахунку — обмежені 3‑місячним строком.
Після того як суд виніс рішення, необхідно звернутися до державного (або приватного) виконавця для пр

Мої відео